2009

ALSTAHAUG

Søndag, den 9. august 2009 realiserte Meløy Historielag sin sommertur - etter to års pause. Denne gang med hurtigruteskipet MS "Nordkapp" til Sandnessjøen og buss videre derfra til Alstahaug. Over 70 personer hadde meldt sin interesse, og en innså ganske tidlig behovet for en større charterbåt for heimturen enn "stambåten" på tidligere turer.

Bilde
Bilde

Det nye og spektakulære Petter Dass-muséet som åpnet i oktober 2007, samt tunet med Alstahaug kirke og og prestegård, var målet - Nordland fylkes "tusenårssted". Muséet gir oss først og fremst et innblikk i dikterpresten Petter Dass' samtid, historien om hans liv og diktning, visuelt og gjennom øret.

Bilde

På vår vandring gjennom tun og anlegg som helhet opplevde vi spennende utstillinger i et historisk miljø, levendegjort av en utmerket guide
- etter at vi gode og mette på Margrethes Kafé hadde fått servert en allsidig middagsbuffét.

Bilde
Bilde

Turen heim med MS "Bærøycruise" gikk problemfritt - fiskesuppe m/loff sto på menyen her, og til tross for at dagen startet i regnvær og at "De syv søstre" var innhyllet i tåke under hele oppholdet, må konklusjonen være nok et vellykket arrangement i lagets regi.

Bilde