2005

TUR TIL BOLGA / JEKTVIKA MED GRØNØYFURUA

Bilde

Søndag, den 14. august 2005 dro historielaget på sin tradisjonelle sommertur. For første gang var Bolga og Jektvika med Grønøyfurua målet for turen. Alt flere dager i forveien var turen fulltegnet, og flere sto på venteliste. Værutsiktene var usikre, men da dagen kom ble det stille, opphold og bra sikt.

"Meløytind" startet som vanlig fra Ørnes på morgenkvisten, og gikk innom Grønøy på veien ut til Bolga. Fra kaia spaserte forsamlingen utover til Ruggesteinen og Klippfiskberget. Med utsikt over Bolgværet og Snyen fikk man høre litt om liv og levnet ute på øyene i tidligere tider.

Bilde
Bilde
På retur ble det stopp ved skolen, hvor Astrid, Karina og Lisbeth serverte fiskesuppe. Suppa smakte så godt at flere mente det var et av turens høydepunkter! Derfra en tur opp til vanntårnet, hvor man med utsikt over bebyggelsen på Bolga og hele sju prestegjeld pratet litt geografi og historie.
Bilde
Bilde Bilde Bilde

De sprekeste som ønsket å gå gjennom Bolgbørra fikk også det med seg. Mens de øvrige spaserte ned til den ventende "Meløytind".

Bilde
Bilde
Bilde

Litt forsinket ankom vi Grønøy og tok beina fatt bort til den gamle hovedbygningen - i dag eid av Hanna og Svein Brattøy. Målet var en svipptur videre rundt odden til den berømte Grønøyfura, og der fikk deltakerne høre historien om "Fyrstikkfurua"

Etterpå var det hageselskap hos Hanna og Svein, med nydelige smørbrød og oppdekning. Svein fortalte historien om huset og restaureringen de har gjort. En stor takk til Hanna og Svein for deres gjestfrihet!

Bilde Bilde Bilde

En historielagstur som føyer seg i rekken av dem vi setter umåtelig stor pris på.