2004

HURTIGRUTE - SEMINAR OMBORD PÅ M/S "NORDKAPP".

Bilde
Meløy Historielag gikk nye veier og inviterte 7. februar til seminar om bord på Hurtigruten - ja, nettopp med "Hurtigruten" som tema.
Professor Jon Gulowsen ved Høgskolen i Bodø var hovedforeleser, og han delte sine innlegg i to avdelinger: "Kysten som skapte Hurtigruten" og "Kampen mellom Grønøy og Ørnes som anløpssted".
Bilde
Bilde
De 25 kursdeltakerne fikk i tillegg med seg en generell gjennomgang av Oddleiv Torsvik over de ulike typer hurtigrutefartøy som er bygget etter 2. verdenskrig.
Innimellom måltider og kaffepauser var også Per Swensen på banen med betraktninger om "Farleden som gav navn til landet" (Nordwegen), om fyr, lykter og seilingsmerker som revolusjonerte skipstrafikken på kysten etter hvert som de dukket opp på holmer, odder og nes.
Bilde
Skipets hotellsjef fortalte om livet om bord og luftet tanker om framtida for Hurtigruten.
Bilde
Bilde
Dessuten ble vi tatt med på omvisning. Vi var på brua og betraktet den moderne "skipshjerne", og en av deltakerne bemerket at hans 16-foting hadde atskillig større styre-ratt enn dette!

Deretter samlet alle 25 seg i en av suitene om bord, og en gruppe spesielt interesserte fikk være med ned i maskinen.

Etter en bedre middag om bord på M/S "Nordkapp" var tida kommet for anløp av Rørvik og bytte av båt. M/S "Richard With" skulle frakte oss heim igjen. Sosialt samvær og spontanunderholdning i baren på dekk 7 satte punktum for en svært interessant og hyggelig dag, og frokost om bord før anløp av Ørnes på nord var siste post på programmet.
Bilde