2012

TUR TIL STØTT

Lørdag, den 11. august 2012 sto Meløy Historielag som arrangør av sommertur til Støtt. Av praktiske grunner ble det denne gang valgt vanlig rutegående transport, og alle de forventningsfulle påmeldte sto klar da Nordlandsekspressen klappet til kai på morgenkvisten de alternative anløpssteder.

Bilde
Bilde Bilde Bilde

Elsa Sørensen kimer med klokka og ønsker alle velkommen til Gammelbutikken på Støtt.

Vi ble tatt i mot i øyriket på aller beste vis av familien Sørensen, og spesielt må Svenn Kristian Sørensen nevnes, som sto på hele dagen for å gjøre oss gjester til lags.
Han orienterte og fortalte, vandret sammen med oss opp i festningsanlegget fra krigens dager på Svenningen, gav oss et innblikk i næringsvirksomheten inne på fiskebruket, kåserte og trakterte inn på den nyrestaurerte "Gammelbutikken" - hvor det med over 40 mennesker til bords var rimelig uframkommelig.

Bacalao, fiskesuppe, kaffe og wienerbrød gikk imidlertid ned på høykant, og gråvær og sur vind til tross - da NEX la til igjen på Støtt for retur, var omkvedet:

- Når arranger Meløy Historielag neste tur?

Bilde Bilde Bilde

Svenn Kristian Sørensen peker og forteller, og vi skjønner hvorfor overvåkingsanlegget mot skipstrafikken ble anlagt akkurat her under andre verdenskrig.

Inne i "sykestubunkersen" var lys og lykter en nødvendighet.
Imponerende utført bygningsarbeid - her som på festningsanlegg ellers man har sett fra krigens dager.

Bilde

Senior - vertskap Karl og Bjørg Sørensen i sentrum.